15.4 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Incident neplăcut pentru Iohannis, pe aeroportul din Paris

VIDEO. Incident neplăcut pentru Iohannis, pe aeroportul din Paris

Președintele Klaus Iohannis a avut parte de un incident neplăcut pe aeroportul din Paris, când, în timp ce aștepta să se urce în mașina oficială nimeni nu a venit să îi ia haina, informează Mediafax.

 

Şeful statului a fost aşteptat la aeroport de reprezentanţii Ambasadei române la Paris, precum şi de oficiali din partea franceză.

Citește și: VIDEO. Iohannis se întâlnește cu Hollande la Paris

Soţia preşedintelui, Carmen Iohannis, a primit un buchet de flori şi s-a îndreptat spre maşină.

Preşedintele a rămas în dreptul maşinii, moment în care şi-a scos haina, aşteptând să îi fie luată de reprezentantul protocolului francez, care se afla lângă el. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, Klaus Iohannis a fost deranjat de această stângăcie, a luat haina şi a pus-o pe capota maşinii, după care a urcat în maşină.

Citește și: Bogdan Aurescu, audiat la Senat în legătură cu gafa de la Ambasada din Paris

Haina a fost luată imediat de aghiotantul francez, care i-a înmânat-o şefului SPP, Lucian Pahonţu, care la rândul ei a dat-o șefei de protocol de la Cotroceni.

Preşedintele Iohannis a sosit la Hotel des Invalides, unde a fost primit cu ceremonial militar. Şeful statului a asistat la trecerea în revistă a Gărzii de Onoare şi s-au intonat imnurile României şi Franţei.

După ceremonialul oficial, şeful statului a fost primit, la Palatul Elysee, de preşedintele Francois Hollande. Cei doi au, în acest moment, convorbiri tete-a-tete, urmate de un dejun de lucru, la care va participa şi premierul Manuel Valls.

Cele mai citite

Nicușor Dan anunță începerea tratamentelor pentru combaterea țânțarilor

Primarul Nicușor Dan a anunțat că Compania Municipală Eco Igienizare din București a inițiat primul tratament din cele 14 programate pentru acest an, conform...

România, aur în „proba regină” a canotajului, la Europenele de la Szeged

Barca feminină de 8+1 a României a cucerit medaliile de aur în finala disputată duminică la Campionatele Europene de la Szeged. România a încheiat...

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă