17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialLovitură pe piața auto: Mercedes-Benz a revenit pe locul 2 mondial, după...

Lovitură pe piața auto: Mercedes-Benz a revenit pe locul 2 mondial, după 5 ani de zile

Lupta de la vârful clasei premium de pe piața auto a încheiat un nou capitol, luna aceasta, după ce Mercedes-Benz i-a depășit pentru prima dată, în ultimii cinci ani, pe rivalii de la Audi.

Mercedes a devansat Audi în primele opt luni ale anului și a urcat pe locul al doilea în topul producătorilor de automobile de lux, în funcţie de vânzări. 

Citește și FOTO. Mercedes G500 4×4 Brabus: Mastodont de 3 TONE cu performanțe de HOT hatchback

Mercedes a vândut, în intervalul ianuarie – august, 1,19 milioane de vehicule, cu 10.880 de unităţi mai mult decât rivalii de la Audi, care au înregistrat vânzări de 1,18 milioane unităţi. 

Mutarea a venit în contextul în care atât Audi, cât și BMW au probleme pe piața din China, acolo unde au cunoscut mari creșteri în ultimii ani. Mercedes nu doar că a crescut pe piața chineză, dar a avut de câștigat și de pe urma vânzărilor noului Clasa C și a SUV-urilor sale, în creștere.

Citește și NOUL Hyundai Tucson, lansat în România. Ce prețuri are și cum arată SUV-ul coreean

“Anticipăm că Mercedes va devansa Audi în 2015 şi va rămâne înaintea acesteia în următorii doi ani”, a declarat Marc-Rene Tonn, analist la Warburg Research în Hamburg, conform Bloomberg.

Încetinirea creşterii economice și problemele de pe piața de capital, din China, s-au resimțit și pe piața auto. Cea mai mare piaţă auto din lume, cea chineză a coborât în luna iulie la cel mai redus nivel din ultimele 17 luni, după care s-a redresat ușor în august.

Pentru Mercedes principalul obiectiv rămâne recăpătarea locului 1 mondial de la BMW.

Citește și FOTO. NOUL Mercedes Clasa S Cabrio, lansat oficial. Cum arată limuzina decapotabilă cu 585 CP

 

 

Cele mai citite

Plângere penală pe numele primarului din Drobeta Turnu Severin

Un cetățean care se prezintă “militant civic” a depus plângere penală la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pe numele primarului din Drobeta Turnu Severin, Marius...
Ultima oră
Pe aceeași temă