18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialPoroşenko l-a decorat postum pe Boris Nemţov cu Ordinul Libertăţii

Poroşenko l-a decorat postum pe Boris Nemţov cu Ordinul Libertăţii

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko i-a acordat, cu titlu postum, Ordinul Libertăţii politicianului rus de opoziţie Boris Nemţov, asasinat vineri noaptea la Moscova, a anunţat biroul de presă al preşedinţiei de la Kiev, informează Mediafax.

Citește și: Funeraliile lui Boris Nemțov. Ce oficiali au fost interziși de Rusia la ceremonie

"Petro Poroşenko a subliniat că, în memoria poporului ucrainean, Boris Nemţov va rămâne o persoană pentru care libertatea este o valoare universală, care nu cunoaşte nicio graniţă naţională sau limită", a informat biroul de presă al preşedinţiei ucrainene, citat de agenţia Ukrinform.

"Pentru libertatea noastră şi a voastră – acest slogan istoric devenise motto-ul vieţii lui Boris Nemţov. Prin urmare, am decis să-i ofer Ordinul Libertăţii", a precizat şeful statului.

"Pentru noi, ucrainenii, Boris va fi mereu un patriot rus şi un prieten al Ucrainei. El a dovedit cu viaţa sa că aceste două lucruri pot fi combinate dacă există dorinţă", a adăugat Poroşenko.

Citește și: Camerele de supraveghere, din zona unde a fost ucis Boris Nemţov, erau oprite

Nemţov a fost împuşcat mortal vineri noaptea în apropierea zidurilor Kremlinului. Ucigaşul a fugit fără să fie identificat, determinându-i pe activiştii din opoziţie să îl acuze pe preşedintele Vladimir Putin că a ordonat asasinatul sau cel puţin că a creat o atmosferă de ură politică ce a condus la comiterea acestei crime. Putin a numit uciderea lui Nemţov o "provocare".

Anchetatorii ruşi au declarat că analizează diverse ipoteze în ancheta privind această crimă, inclusiv o legătură cu conflictul din Ucraina.

Comitetul de Anchetă, care se ocupă de acest caz, a confirmat marţi că martorul cheie, prietena lui Nemţov care se afla alături de el în noaptea în care a acesta a fost ucis, s-a întors în Ucraina natală. Fotomodelul ucrainean Anna Duriţkaia va continua să coopereze cu anchetatorii, a declarat purtătorul de cuvânt al comitetului, Vladimir Markin pentru agenţia Interfax.

Cele mai citite

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...
Ultima oră
Pe aceeași temă