15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialRețetă specială: Tortul pentru cules zâmbete

Rețetă specială: Tortul pentru cules zâmbete

Tortul de vanilie decorat cu bombonele colorate, pregătit după rețeta publicată de Popsugar, poate strânge atât zâmbetele copiilor, cât și pe cele ale adulților. Tortul este excelent pentru aniversările celor mici, pentru petrecerile de familie sau pentru sărbători.

Citește și: FOTO. Câte cuburi de zahăr conțin cele mai consumate alimente

Ingrediente pentru blat

– 440 g de făină
– 2 linguri cu amidon de porumb
– 2 lingurițe cu praf de copt
– 1.5 lingurițe cu bicarbonat de sodiu
– 1 linguriță cu sare fină
– 230 g de unt la temperatura camerei
– 400 g de zahăr
– 4 ouă mari la temperatura camerei
– 480 ml de lapte bătut
– 1 linguriță cu esență de vanilie

Ingrediente pentru cremă

– 460 g de unt la temperatura camerei
– 750 g de zahăr pudră
– 2 lingurițe cu sare fină

Citește și: Care sunt noile recomandări OMS legate de consumul de zahăr la adulți și copii

– 2 lingurițe cu esență de vanilie
– 60 ml de lapte
– 100 g de bombonele colorate

Mod de pregătire blat

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Se pregătesc două vase cu diametrul între 20 și 22 de centimetri.

Se tapetează fiecare vas cu unt și făină și se acoperă cu hârtie de copt. Hârtia se unge cu unt.

Într-un bol de mărime medie, se amestecă făina, amidonul de porumb, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Într-un alt bol, se mixează la viteză medie untul și zahărul, timp de trei sau cinci minute, până când se formează o cremă fină, de culoare galben pal. 

Citește și: Top 10 MITURI despre alimentele nesănătoase

Se adaugă ouăle, unul câte unul și se amestecă bine. 

Se reduce viteza mixerului și se adaugă laptele bătut și esența de vanilie. Se amestecă până când se încorporează.

Se adaugă încet amestecul de făină, amidon, praf de copt, sare și bicarbonat de sodiu. Se amestecă încet, până când se încorporează.

Se împarte aluatul în două părți egale, pentru fiecare vas. 

Se dau la cuptor pentru 35 sau 40 de minute, până când tortul prinde culoarea aurie. Se face testul cu scobitoarea.

Se lasă blaturile la răcit, preferabil pe două grătare, timp de 10 sau 15 minute. Apoi, se scot blaturile din vase, se desprind de hârtia de copt și se mai lasă la răcit timp de o oră.

Se învelesc ambele blaturi în folie alimentară și se lasă la frigider timp de cel puțin 30 de minute sau chiar pentru o noapte.

Mod de pregătire cremă

Citește și: Cinci legume care aduc mai multe beneficii asupra sănătății dacă sunt gătite

Se mixează la viteză mică untul, zahărul pudră și sarea, timp de două minute. Apoi, se mixează compoziția la viteză medie timp de trei minute.

Se adaugă esența de vanilie și laptele și se mixează timp de trei sau cinci minute, la viteză medie, până când crema devine deschisă la culoare și fină.

Mod de pregătire tort

Se scot blaturile de la frigider și se dezvelesc. Se pune un blat pe un platou și se acoperă cu o treime din cantitatea de cremă. Se pune deasupra al doilea blat, care se acoperă cu o altă treime din cantitatea de cremă. Laturile tortului se acoperă cu restul de cremă.

Se decorează tortul cu bomboanele colorate și se servește.

Cele mai citite

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...
Ultima oră
Pe aceeași temă