14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialWimbledon 2015: Analiza traseului Simonei Halep. Ce șanse are și pe cine...

Wimbledon 2015: Analiza traseului Simonei Halep. Ce șanse are și pe cine poate întâlni românca

Simona Halep, cap de serie numărul 3, are un traseu ușor, la o primă vedere, la Wimbledon. Românca va întâlni o jucătoare de top 10 abia în sferturi, însă ea ar putea avea probleme mari înainte să ajungă în această fază.

Tabloul principal de la Wimbledon, al treilea grand slam al anului, a fost stabilit, vineri, prin tragere la sorți. Toate cele șase românce, printre care și Edina Gallovits-Hall (care acum joacă pentru SUA) vor întâlni jucătoare cu potențial, însă Simona Halep pare să fie cea mai avantajată de adversara care i-a fost repartizată.

Vezi în GALERIA FOTO de mai sus posibilele adversare ale Simonei Halep

Turul I: În primul tur, Halep o va întâlni pe Jana Cepelova, 106 WTA (Slovacia), în vârstă de 22 de ani. Românca a mai avut o singură întâlnire, în cariera sa, cu slovaca, la US Open (2014), când a învins-o cu scorul de 6-2, 6-1. Simona are șanse mari să se impună din nou, cu toate că jocul ei a avut de suferit la ultimele 5 turnee.

Citește și Live Text Wimbledon. Simona Halep – Jana Cepelova: ora 17.30. Debut pentru româncă alături de noul antrenor

Turul II: În runda a doua, Halep ar putea avea parte de un duel românesc. Monica Niculescu (46 WTA), 27 ani, luptă pentru un loc în turul al doilea cu Monica Puig (91 WTA), 21 de ani, pe care a mai învins-o o dată în cariera sa. În cazul în care românca merge mai departe ea are șanse mici să treacă de Halep, în fața căreia a pierdut ambele dueluri de până acum. Cu siguranță însă meciul cu Niculescu va fi unul foarte dificil pentru a treia jucătoare a lumii.

Citește și GALERIE FOTO. Divele de la WIMBLEDON: Simona Halep, alături de rivalele din WTA

Turul III: Dacă merge mai departe, Halep ar putea întâlni un prim cap de serie. Cea mai periculoasă posibilă adversară a sa, din această rundă, este rusoaica Svetlana Kuznețova, cap de serie 26, care împlinește 30 ani pe 27 iunie. Un alt meci posibil, dar cu șanse mici de realizare, este o confruntare cu sora geamănă a Karolinei Pliskova, Kristyna, locul 133 WTA.

Optimi: În optimile turneului românca ar putea avea parte de un prim test de forță. Cele mai periculoase jucătoare pe care le-ar putea întâlni în această rundă sunt Timea Bacsinszky (cap de serie 15) și Sabine Lisicki (cap de serie 18). Cele două i-ar putea pune probleme reale Simonei, în condițiile în care amândouă sunt în creștere de formă.

Citește și Surpriză Wimbledon: Simona Halep și-a aflat adversara din primul tur. O a ȘASEA româncă pe tablou!

Sferturi: Sferturile de finală i-ar putea-o aduce în cale pe Caroline Wozniacki (cap de serie 5), în fața căreia Halep a pierdut un meci epic în semifinalele de la Stuttgart. Alți capi de serie care ar putea disputa un sfert cu Halep sunt: Angelique Kerber (10), Garbine Muguruza (20), Camila Giorgi (31).

Semifinale: Cea mai puternică jucătoare pe care Simona ar putea să o întâlnească în semifinale este Petra Kvitova, în prezent numărul 2 mondial și cap de serie numărul 2. Un duel între cele două ar fi spre deliciul publicului. Halep a câștigat ambele dueluri de până acum, ultima dată impunându-se la Madrid (2014), în trei seturi.

Finală: Finala turneului păstrează grelele tenisului pentru Halep, ea putându-le întâlni pe Maria Șarapova (4) sau Serena Williams (1). Liderul mondial și rusoaica s-ar putea duela în semifinale.

Citește și Simona Halep, pe covorul roșu la Wimbledon. Românca, asaltată de fani și de presa internațională!

Având în vedere traseul pe care îl are, șansele Simonei Halep de a-și apăra punctele câștigate anul trecut, când ajungea în semifinale, sunt destul de reduse. Ea are un joc în scădere de formă, însă cele mai mari probleme ale sale țin de natura psihologică a duelurilor.

Totuși rămâne de văzut ce impact a avut schimbarea antrenorului, Victor Ioniță fiind înlocuit de Daniel Dobre, care o va pregăti alături de Darren Cahill. Wimbledon va fi primul turneu al Simonei de la înlocuirea lui Ioniță.

 

 

Cele mai citite
00:01:06

Indonezia: O nouă erupție a Muntelui Ruang și închiderea unui aeroport internațional învecinat

Muntele Ruang, un vulcan din nordul Indoneziei, a erupt de mai multe ori marți, conform Agenției de Vulcanologie a arhipelagului, provocând evacuări, închiderea unui...

Mesajul lui Putin către români

Părintele Ciprian Mega din Oradea s-a bucurat de un tur de forță la Moscova, grație ultimei sale producții cinematografice “21 de rubini.” Marele om...
Ultima oră
Pe aceeași temă