9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialWimbledon Niculescu vs Bacsinszky, avancronica unul DUEL al surprizelor. Transformare radicală a...

Wimbledon Niculescu vs Bacsinszky, avancronica unul DUEL al surprizelor. Transformare radicală a elvețiencei

Meciul dintre Monica Niculescu, 48 WTA și Timea Bacsinszky, a 15-a favorită, din optimile Wimbledon, se anunță unul al surprizelor. Cele două jucătoare trec printr-o formă bună, iar ultima lor întâlnire datează din 2011.

Monica Niculescu și Timea Bacsinszky se vor întâlni, luni, pe iarba britanică, pentru a șasea oară în cariera lor. Românca deține recordul de 4-1 în întâlnirile directe, ultima dată administrându-i elvețiencei o înfrângere usturătoare. Niculescu se impunea cu scorul de 6-0, 6-3 la ultimul meci pe care l-a jucat împotriva Timeei, la Australian Open 2011.

Citește și Live Text Monica Niculescu – Timea Bacsinszky: ora 15.00 Wimbledon. Cine conduce în meciurile directe

Cea mai bună evoluție într-un grand slam a româncei datează tot din 2011, dar de la US Open, acolo unde ajungea, la fel ca și la Wimbledon, în optimi. Niculescu și-ar putea îmbunătăți acest record dacă va trece, luni, de Bacsinszky.

Monica Niculescu a avut evoluții bune în această vară. După eliminarea la Roland Garros, în primul tur, a câștigat ITF-ul de 100.000 dolari de la Marseille, după care și-a îmbunătățit și mai mult jocul, o dată revenită pe iarbă, suprafața sa favorită. Românca a jucat finala turneului WTA International de la Nottingham, însă apoi a avut evoluții mai slabe: turul I la Premier-ul de la Birmingham, eliminare de două ori (turul 2 al calificărilor, turul 2 tabloul principal din postura de lucky looser) la Eastbourne. În schimb Niculescu a impresionat la Wimbledon, unde are deja trei victorii consecutive.

De cealaltă parte Bacsinszky nu a mai evoluat într-un turneu de la Roland Garros, acolo unde a cedat în semifinale în fața Serenei Williams. Elvețianca, în vârstă de 26 de ani, a avut un 2015 inconstant.

Citește și FOTO. Halep, ANUNȚ surprinzător la revenirea în țară. Când va reveni în circuitul WTA!

Bacsinszky a jucat finala, pierdută în fața Simonei Halep, de la Shenzhen, după care a evoluat sub așteptări la Australian Open, ca mai apoi să înregistreze iar câteva rezultate bune pe hard, inclusiv Indian Wells. Sezonul de zgură l-a început slab, dar a surprins în primele două tururi la Roma, prin victoriile la Karolina Pliskova și Sabine Lisicki.

Bacsinszky a reușit cel mai bun rezultat al carierei sale la Roland Garros, unde a jucat semifinala cu Serena Williams, căreia a reușit să-i smulgă un set.

Cu toate că la începutul anului era în preajma locului 40 WTA, Bacsinszky a urcat în prima jumătate a anului până pe locul 15 mondial, ocupat în prezent. 

În ciuda faptului că statisticile sunt de partea elvețiencei, iarba rămâne totuși teritoriul Monicăi Niculescu, iar Bacsinszky cu siguranță nu va avea un meci ușor în optimi.

Citește și Wimbledon: Simona Halep merge pe mâna Monicăi Niculescu. Vezi care este motivul

Rezultatele celor două la Wimbledon:

Niculescu – Monica Puig (91 WTA) 5-7, 6-3, 6-1; Jana Cepelova (106 WTA) 6-3, 6-3; Kristina Pliskova (134) 6-3, 7-5.

Bacsinszky – Julia Goerges (56 WTA) 6-2, 7-5; Silvia Soler-Espinosa (102 WTA) 6-2, 6-1; Sabine Lisicki (cap de serie 18) 6-3, 6-2.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă