12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialScandalul Volkswagen: Noul CEO pregătește un recall masiv, pentru toate cele 11...

Scandalul Volkswagen: Noul CEO pregătește un recall masiv, pentru toate cele 11 milioane mașini

Noul CEO al grupului Volkswagen, Matthias Muller, pregătește acțiuni de rechemare în service pentru toate cele 11 milioane de mașini afectate de scandalul emisiilor de noxe. Planul de acțiune va fi finalizat săptămâna aceasta.

“Suntem în fața unui drum foarte lung și obositor și trebuie să muncim foarte serios. Nu vom putea face progrese decât dacă abordăm totul pas cu pas, iar drumul va fi plin de obstacole”, a declarat Muller, conform site-ului oficial al producătorului.

Citește și Efectul “Detroit” la scandalul Volkswagen: Primăria din Wolfsburg și-a ÎNGHEȚAT bugetul

Muller spune că la sediul Volkswagen este în lucru un plan care urmează să fie aplicat pentru a rezolva scandalul care a afectat compania după ce a fost dezvăluit faptul că Volkswagen trișa la testele de stabilire a emisiilor de noxe.

Compania va reveni cu informații, pe parcurusul acestei săptămâni, pentru proprietarii modelelor afectate. Oficialul german a subliniat faptul că afectate au fost doar mașini cu motoare TDI din generațiile cu Euro 5, nu și cele cu Euro 6 (mai noi). Costurile totale pentru acest recall se vor ridica la circa 6 miliarde de dolari, conform estimărilor analiștilor.

Citește și Scandalul Volkswagen: Când încep rechemările în service pentru cele 11 milioane mașini. Remedierea, prin UPDATE la soft!

Scandalul Volkswagen a izbucnit după ce s-a descoperit faptul că grupul auto german a păcălit sistemele de stabilire a emisiilor de noxe, cu ajutorul unui soft instalat pe circa 11 milioane de mașini (în SUA și Europa). 

Citește și Scandal Volkswagen: Grupul german suspendă vânzările în Spania

 

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă