8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuGALERIE FOTO. Evoluția în imagini a Angelinei Jolie. Care au fost momentele...

GALERIE FOTO. Evoluția în imagini a Angelinei Jolie. Care au fost momentele definitorii pentru cariera ei

Celebra actriţă şi regizoare Angelina Jolie împlineşte, joi, 40 de ani. Vedeta, numită de presa străină „cea mai frumoasă femei din lume”, și „cea mai sexy femeie în viaţă”, este recunoscută pentru acţiunile umanitare pe care le face din anul 2001.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu Angelina Jolie, din copilărie până în prezent.

Succesul în industria fimului

Jolie a cunoscut lumea filmului în copilărie, când a jucat, alături de tatăl ei, Jon Voight, în filmul „Lookin’ to Get Out” (1982). Însă, cariera ei de actriță a început abia zece ani mai târziu în pelicula cu buget redus „Cyborg 2” (1993).

Primul ei rol de succes a fost în filmul „Hackers” (1995). Mai târziu, Jolie a primit premiul Globul de Aur „cea mai bună actriţă în rol secundar” pentru pelicula „George Wallace” (1998) şi premiul Globul de Aur „cea mai bună actriţă” pentru filmul „Gia” (1999).

De asemenea, pentru „Gia”, Angelina Jolie a primit premiul Screen Actors Guild Award (SAG) pentru „Outstanding Female Actor”. Apoi, pentru filmul „Girl, Interrupted” (2000), actriţa a primit premiile pentru „cea mai bună actriţă în rol secundar” la Globul de Aur şi la SAG.

Între alte filme în care a jucat Angelina Jolie se numără „The Bone Collector” (1999), „Gone in 60 Seconds” (2000), „Lara Croft: Tomb Raider” (2001), „Alexander” (2004), „Mr. & Mrs. Smith” (2005), „A Mighty Heart” (2007), „Changeling” (2008), „Wanted” (2008), „Salt” (2010), „The Tourist” (2010) şi „Maleficent” (2014).

Citeşte şi: GALERIE FOTO. Povestea primei femei manechin din lume

Jolie a regizat filmele „In the Land of Blood and Honey” (2011), pentru care a fost şi scenaristă şi producătoare, „Unbroken” (2014), pentru care a fost şi producătoare, şi „By the Sea” (2015), pentru care a fost şi actriţă şi scenaristă.

Familie

După două căsătorii eşuate, cu actorii Jonny Lee Miller și Billy Bob Thornton, Angelina Jolie este acum căsătorită cu actorul Brad Pitt, de care s-a îndrăgostit pe platourile de filmare ale filmului „Mr. & Mrs. Smith” (2005).

Angelina Jolie și Brad Pitt, în vârstă de 51 de ani, au împreună șase copii, dintre care trei biologici – Shiloh, Vivienne Marchelline și Knox Leon, și trei adoptați: Maddox, Pax, și Zahara.

Actorii s-au căsătorit în 23 august 2014, într-o capelă de pe proprietatea lor din sudul Franţei, Chateau Miraval, în cadrul unei ceremonii private, la care au participat doar membrii celor două familii şi câţiva prieteni apropiaţi ai cuplului.

Acţiuni umanitare

După filmările peliculei „Lara Croft: Tomb Raider”, din anul 2001, Angelina Jolie şi-a început activitatea umanitară. A contactat Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) pentru a afla mai multe informaţii şi a început să viziteze tabere de refugiaţi din zone ca  Sierra Leone, Tanzania, Cambodgia sau Pakistan.

Actriţa a făcut cea mai mare donaţie, de 1 milion de dolari, pe care a primit-o vreodată UNHCR de la o persoană privată. În 27 august 2001, Jolie, a fost numită de UNHCR Ambasador al Bunăvoinţei, într-o ceremonie care a avut loc la Geneva.

De asemenea, Angelina Jolie a fost numită simbol al feminismului, pentru implicarea ei în campania pentru prevenirea violenţelor sexuale din zonele de război, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în Marea Britanie.

Citeşte şi: GALERIE FOTO. 89 de ani de la naşterea sex simbolului Marilyn Monroe

În anul 2014 actriţa a prezidat, alături de fostul ministru de Externe britanic William Hague, un summit “fără precedent” pe tema violenţelor sexuale comise în timpul conflictelor şi recurgerii la viol ca “armă de război”, iniţiativă salutată şi de papa Francisc. La summit au luat parte delegaţii din peste 100 de ţări, reprezentanţi guvernamentali, ONG-uri, reprezentanţi ai Bisericii, experţi militari şi juridici, asociaţii umanitare şi membri ai societăţii civile.

În aprilie 2012, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de emisar special, întrucât actriţa americană a dovedit în circa un deceniu, de când a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru UNHCR, un angajament excepţional faţă de cauza persoanelor refugiate. Angelina Jolie a donat în ultimii ani peste cinci milioane de dolari programelor iniţiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea întreagă.

Cancerul, blestemul familiei

În anul 2013, într-un editorial apărut în The New York Times, Angelina Jolie a dezvăluit că a suportat o dublă mastectomie, după ce a aflat că este purtătoarea unei gene care creşte cu 87% riscul de a dezvolta cancer mamar şi cu 50% riscul de a dezvolta un cancer ovarian.

Actriţa americană a spus că a luat acea decizie de dragul celor şase copii ai ei, după ce mama ei, Marcheline Bertrand, a murit după o luptă de şase ani cu cancerul mamar.

Mama ei, Marcheline Bertrand, a murit de cancer ovarian în 2007, la vârsta de 56 de ani. Aceeaşi boală a răpus-o şi pe bunica actriţei, Lois Bertrand, la vârsta de 45 de ani, dar şi pe străbunica vedetei, Virginia Gouwens, la vârsta de 53 de ani.

Debbie Martin – sora lui Marcheline, mătuşa actriţei Angelina Jolie – a murit de cancer mamar în mai 2013, la vârsta de 61 de ani.

În anul 2015, Jolie a mai suferit o intervenţie chirurgicală, de această dată pentru extirparea ovarelor și a trompelor uterine. 

Citeşte şi: Ce gest emoționant a făcut Brad Pitt pentru Angelina Jolie, după operație

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă