14.9 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialBilanțul tragediei din Colectiv a ajuns la 47 de morți. Care este...

Bilanțul tragediei din Colectiv a ajuns la 47 de morți. Care este starea celorlalți răniți

UPDATE 19.30: Încă o victimă a incendiului din clubul Colectiv a murit, luni seară, la Spitalul de Arși din Capitală. 

UPDATE 19.00: Numărul pacienţilor internați în urma incendiului din clubul Colectiv a ajuns la 72, dintre aceştia 15 fiind în stare critică și șapte în stare gravă, ceilalți 50 de răniţi sunt staţionari,a anunţat, luni seară, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Dorel Săndesc.

UPDATE 16.09: Trei dintre pacienţii internaţi în Spitalul de Arşi după incendiul din Colectiv sunt în stare critică şi alţi doi sunt în stare gravă, dar cu evoluţie bună, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Adrian Stănculea.

UPDATE 15.45: Federația asociațiilor de români din Europa (FADERE) a anunțat că Spitalul din Getafe (Spania) și Direcția spaniolă de Cooperare Medicala și Relații Instituționale au aprobat primirea în secția de arși a unor persoane rănite în urma incendiului din clubul Colectiv. 

UPDATE 14.23: Institutul Național de Medicină Legală (INML) a arătat că toate cele 26 de persoane care au murit în seara tragediei din clubul Colectiv aveau în sânge monoxid de carbon şi acid cianhidric în doză toxică. 

UPDATE 10.55: Fotojurnalista Teodora Maftei, care a fost transferată săptămâna trecută la un spital din Israel, a murit, luni dimineața. 

Citește și: Jurnalista Teodora Maftei, rănită în incendiul din Colectiv, a murit. Bilanțul morților a ajuns la 46 de oameni

Teodora Maftei a murit. Reacţiile EMOŢIONANTE ale apropiaţilor: Cel de Sus a avut nevoie de tine acolo

——

În spitalele din București mai sunt internate, luni, 83 de persoane, care au fost rănite în incendiul din clubul Colectiv. Dintre aceștia, 61 de tineri sunt stabilizați, în timp ce 15 sunt în stare critică și şase în stare gravă. 

Totodată, luni dimineață, bilanțul morților a ajuns la 46 de persoane, după ce un tânăr, care a fost transferat la un spital din Israel, a murit. 

La Spitalul Militar mai există nouă pacienți a căror stare este delicată. Răniții au fost scoși de la Terapie Intensivă, dar sunt, în continuare, sub supravegherea medicilor din la unitatea de Terapie Intensivă. Cei doi pacienți care erau în stare gravă de la Spitalul Militar au fost transferați în Anglia. 

Citește și: Ședință extraordinară de Guvern, pentru tragedia din Colectiv: Victimele vor primi 7.500 de euro lunar

De asemenea, dintre cei 83 de răniţi, la Spitalul de Arşi sunt 17 pacienţi, la Spitalul “Bagdasar-Arseni” – 16, la Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu” – 6, la Spitalul “Sfântul Ioan” – 6, la Spitalul Elias – 8, la Spitalul Militar Central – 7, la Spitalul “Sfântul Pantelimon” – 2, la Spitalul Floreasca – 6, la Spitalul Universitar de Urgenţă – 10, la Spitalul Gerota – 3, după ce un pacient a revenit în 5 noiembrie pentru că nu se simţea bine, iar la Spitalul SRI “Agrippa Ionescu” – 2, potrivit ultimelor date, transmise luni dimineaţă.

Dintre pacienţii internaţi în spitale din Capitală, 35 au fost transportaţi spre unităţi sanitare din străinătate, însă trei au decedat. Ultimul a fost bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, care murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum. Alţi doi răniţi au decedat sâmbătă, după ce au ajuns în Olanda.

Secretarul de Stat Raed Arafat a declarat, luni dimineața, că cei zece pacienți care au fost transferați ieri în spitale din străinătate au ajuns cu bine în Norvegia și Marea Britanie. 

Citește și: Arafat: Cei zece răniți din Colectiv au ajuns cu bine în Anglia și Norvegia

În urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, au murit 45 de persoane şi alte aproximativ 150 au fost rănite şi internate în spitale din Capitală.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Alina Gorghiu salută că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, din dosarul privind accidentul din localitatea 2 Mai, va fi transferată

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a salutat faptul că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, care avea în soluţionare la Judecătoria Mangalia dosarul privind accidentul din localitatea...

Israelul face un abuz grav asupra Associated Press: i-a închis transmisiunea în direct a acesteia pe tema evenimentelor din Fâşia Gaza

Associated Press a anunţat că oficiali israelieni au confiscat o cameră video şi echipament de emisie aparţinând agenţiei de presă şi au închis transmisiunea...

Alina Gorghiu salută că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, din dosarul privind accidentul din localitatea 2 Mai, va fi transferată

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a salutat faptul că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, care avea în soluţionare la Judecătoria Mangalia dosarul privind accidentul din localitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă